Конзумирање ове намирнице отприлике 30 минута пре спавања може позитивно утицати на метаболизам

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Nov.2023, 18:00

Конзумирање ове намирнице отприлике 30 минута пре спавања може позитивно утицати на метаболизам

Сви знамо да редовна конзумација хране ноћу доводи до гојазности. Фото: Pixabay/Pexels Ово је посебно тачно ако грицкате храну која садржи прерађене угљене хидрате и скроб, као што су хлеб и пиринач, као и омиљене посластице као што су чипс и колачи, који садрже мало влакана и много >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шећера.
Можете брзо утолити глад, али ако не користите претворену енергију, те калорије се могу ускладиштити као маст.
Стручњаци кажу да је најбоље не ићи у кревет гладан, али шта да радите када вам стомак почне да гунђа након што угасите светло? Покушајте да имате ужину богату протеинима, попут сира.
Ово је храна која је коришћена у студији, која је открила да конзумирање 30 грама протеина отприлике 30 минута пре спавања може позитивно утицати на метаболизам.
Ако нисте љубитељ сира, нема проблема.
Постоји много других добрих избора протеина: Покушајте да једете кришке немасних протеина као што су пилетина, говеђе печење, тофу, кувана јаја или малу шаку бадема 30 минута пре спавања да бисте се осећали сити током целе ноћи.
Бадеми или ораси су неки од најздравијих орашастих плодова које можете да једете и могу бити посебно добар избор за људе који су нетолерантни на лактозу, вегани или једноставно не воле млечне производе.
Орашасти плодови су генерално познати по својим здравим мастима, као и по томе што су добар извор протеина и хранљивих материја као што су витамин Е, селен и магнезијум, да споменемо само неке.
Једите их само разумно, односно ограничите унос, јер се калорије могу брзо сабрати.
Ако млечни производи нису проблем, размислите о штапићима сира моцарела. Са мање од 100 калорија по комаду, ове мале, али моћне грицкалице пружају шест грама протеина са само једним грамом угљених хидрата, као и калцијум и витамин Д.
Осим тога, нећете морати да бринете о преједању, захваљујући њиховим унапред упакованим порцијама.
Иако ова мала промена може учинити чуда, прави кључ за губитак тежине је смањење калорија. Одустајање од нездравих грицкалица је велики део тога, а добро планирање може помоћи.
Планирање оброка са посним протеинима и поврћем сваких четири до пет сати обезбедиће енергију потребну за покретање и одржавање губитка тежине.
Наравно, паметно грицкање није важно само ноћу већ током целог дана.
Da li je dobro ponovo zagrejati tursku kafu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конзумирање ове намирнице отприлике 30 минута пре спавања може позитивно утицати на метаболизам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.