На Родосу евакуисано 30.000 људи због шумских пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 07:26

На Родосу евакуисано 30.000 људи због шумских пожара

Због великих шумских пожара на грчком острву Родос евакуисано је 30.000 људи из угрожених подручја, саопштио је општински представник Терис Хаџијоану, а пренео је локални новински портал родиаки.гр. Фото: Танјуг/Rhodes.Rodos via AP „Наставља се велика спасилачка операција из области >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Киотари и Лардос на Родосу. Уз помоћ обалске страже, оружаних снага и локалних власти, које су мобилисале десетине аутобуса, евакуише се више од 30.000 људи“, рекао је синоћ Хаџијоану.
Нема повређених, а посетиоци Родоса се безбедно евакуишу из подручја захваћених пожаром, истиче се у објави Министарства за климатску кризу и цивилну заштиту на друштвеним мрежама.
„Посетиоци се безбедно евакуишу из погођених подручја Родоса. Нема извештаја о повређенима. Одлазе у друге хотеле на острву“, наведено је у саопштењу.
Министарство за климатску кризу и цивилну заштиту истиче да погођена подручја представљају мање од 10 одсто укупне туристичке инфраструктуре острва.
На Родосу пети дан бесни јак шумски пожар који је почео у уторак у централном делу и стигао до обале на југоисточном делу острва.
Mađarska: Orban osuđuje ofanzivu LGBTQ i federalizam EU

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Родосу евакуисано 30.000 људи због шумских пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.