13 godina zatvora za Peleovog sina: Sud odlučio da je kriv za pranje novca i krijumčarenje droge

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

13 godina zatvora za Peleovog sina: Sud odlučio da je kriv za pranje novca i krijumčarenje droge

Sin bivšeg brazilskog fudbalskog reprezentativca, čuvenog Pelea, predao se policiji pošto je sud odlučio da mora da odsluži 13 od 33 godine zatvorske kazne, izrečene zbog krijumčarenja droge i pranja novca.

Bivši golman Peleovog kluba "Santos", Edinjo (46) proglašen je krivim za ta krivična dela 2005. godine, od kada je uložio niz žalbi.

Sudija je u četvrtak smanjio zatvorsku kaznu na 12 godina i 10 meseci, a Edinjo se predao vlastima sledećeg dana.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Frustriran sam jer sam optužen za pranje novca, a to nikada nisam uradio, za to nema dokaza. Argument se odnosio na moje prijateljstvo sa drugim optuženim i to nikada nisam porekao, ali nisam se bavio pranjem novca - rekao je Edinjo novinarima u Santosu, pre nego što se predao.

Smatra se da je njegov otac Pele (76) najveći igrač svih vremena koji je Brazilu pomogao da osvoji tri titule Svetskog kupa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.