Peleov sin osuđen na 33 godine zatvora

Izvor: N1 televizija, 25.Feb.2017, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peleov sin osuđen na 33 godine zatvora

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, Edinjo (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.

Edinjo, ili punim imenom Edson Kolbi do Nascimento, u junu 2014. godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, ali je priznao kako je zavisnik. Njegovi advokati su uložili žalbu koja je delomično >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prihvaćena, pa je Edinju smanjena kazna na 12 godina i 10 meseci.

"Ljut sam i frustriran. Trebalo je da me oslobode, jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, iako ne postoji nijedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao," kazao je.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsoti, poznatiji kao Naldinjo, koji je takođe osuđen na 33 godine zatvora.

Edinjo je bivši fudbaler, koji je poslednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu koji je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinjo je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dve kćeri. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz vanbračnih veza ima još dve ćerke.

Nedavno je odlučio da se oženi po treći put.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodična drama: Sin legendarnog fudbalera osuđen na 12 godina zatvora

Izvor: B92, 25.Feb.2017

Edson Arantes do Našimento, poznatiji kao Pele proživljava teške trenutke – njegovom sinu Edinju potvrdili su zatvorsku kaznu zbog "pranja“ novca za narko-mafiju na 12 godina i 10 meseci...Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, četrdesetšestogodišnji Edinjo predao se policiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.