021: Ponovo uhapšen makedonski novinar Božinovski

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

021: Ponovo uhapšen makedonski novinar Božinovski

Policija u Novom Sadu privela je danas makedonskog novinara Zorana Božinovskog (50) iz Kumanova po poternici Interpola.

Kako je preneo lokalni radio 021, prema nezvaničnim informacijama uhapsili su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu Ministarstva pravde, ali za sada nije poznato koji je razlog za privođenje Božinovskog.

Kako se navodi, on već nekoliko godina boravi u Novom Sadu i već je bio hapšen u novembru 2013. godine po Interpolovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poternici, nakon čega je proveo više od godinu dana u ekstradicionom pritvoru.

Odlukom Apelacionog suda pušten je na slobodu kada mu je oduzet pasoš i naloženo da ne sme da napušta Srbiju.

Dodaje se da je za njim je svojevremeno bila raspisana poternica u okviru policijske akcije "Špijun" u Makedoniji, a bio je osumnjičen za špijunažu, zločinačko udruživanje i iznudu.
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

HAPŠENJE U NOVOM SADU: Priveden makedonski novinar

Izvor: Kurir, 21.Apr.2016

...Božinovskog su, prema nezvaničnim informacijama, uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije po nalogu Ministarstva pravde, ali za sada nije poznato koji je razlog za privođenje Božinovskog..On već nekoliko godina boravi u Novom Sadu, a u novembru 2013 godine je bio uhapšen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.