Решите се задаха од белог лука уз ову намирницу коју сигурно имате у фрижидеру!

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 16:01

Решите се задаха од белог лука уз ову намирницу коју сигурно имате у фрижидеру!

Многи људи су свесни здравих својстава белог лука, али упркос томе избегавају да га једу због лошег задаха након што га поједу. Међутим, научници су открили решење. Фото: Pixabay/manfredrichter Јогурт може бити кључ за борбу против даха од белог лука, сугерише студија. Обичан јогурт од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пуномасног млека спречава да 99 одсто хемикалија одговорних за најопасније понгове белог лука побегне у ваздух, кажу амерички истраживачи.
Протеини и масти у основним намирницама за доручак помогли су да се заробе мириси поврћа.
Грчки јогурт, који има већи ниво протеина од већине других јогурта, могао би бити посебно ефикасан. Висока количина протеина је веома популарна ствар у овом тренутку, генерално, људи желе да једу више протеина.
Ненамерни нежељени ефекат може бити формулација са високим садржајем протеина која би се могла пласирати као „дезодоранс“ за дах заједно са својим нутритивним вредностима.
Јабуке, нана и зелена салата могу помоћи у смањењу даха од белог лука.
Увек смо говорили да јабуке једемо одмах.
Исто би требало да буде и са јогуртом, након конзумирања белог лука потребно је узети јогурт одмах. Ова студија, посматрала је интеракцију јогурта са мирисима белог лука у лабораторији.
Истраживачи су ставили кришке сировог белог лука дебљине 1 мм у стаклене бочице и додали им 100 мл пуномасног јогурта да виде како то утиче на нивое мириса.
Такође су тестирали како вода, млечни протеини и масти утичу на нивое мириса, да би видели који делови јогурта изазивају ефекат.
Специјална машина за масену спектрометрију коришћена је за детекцију нивоа сумпорних хемикалија које се испуштају у ваздух, а које су одговорне за мирис белог лука.
Целокупни јогурт је смањио састојке за 99 процената за сирови бели лук и до 94 процента за печени бели лук.
Компоненте протеина и масти изазвале су слична смањења, док је вода допринела мање.
Jedna tegla soli rešiće osam problema u vašem domaćinstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Решите се задаха од белог лука уз ову намирницу коју сигурно имате у фрижидеру! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.