Захарова: Спремни смо за конструктиван дијалог са Аргентином

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 21:52

Захарова: Спремни смо за конструктиван дијалог са Аргентином

Русија је отворена за конструктиван дијалог са Аргентином о широком спектру питања међународне и билатералне агенде, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, након што је новоизабрани аргентински председник Хавијер Милеј понудио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << украјинском колеги Володимиру Зеленском да се у Аргентини одржи самит са земљама Латинске Америке о постизању мира у Украјини. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Она је за РИА Новости навела да Москва узима у обзир чињеницу да је тренутно у току формирање нове аргентинске владе „која ће морати да спроведе у дело програм за решавање тешких проблема са којима се та земља суочава“.
„Очекујемо да ће током таквог рада бити израђен и конкретан план спољнополитичких корака, с обзиром на улогу Аргентине у светским пословима и процене глобалне и регионалне реалности“, поручила је Захарова.
Саветница за спољну политику аргентинског председника Дијана Мондино саопштила је раније данас да је Милеј у телефонском разговору предложио Зеленском да Аргентина одржи конференцију између Латинске Америке и Украјине.
Како је наведено, било је речи и о могућој сарадњи две државе у вези са истрагом руских ратних злочина у Украјини.
Lula: Prioriteti Brazila na čelu G20 biće siromaštvo i klimatske promene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Спремни смо за конструктиван дијалог са Аргентином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.