Санчез: Стварање палестинске државе најбољи начин за успотављање мира

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 15:55

Санчез: Стварање палестинске државе најбољи начин за успотављање мира

Премијер Шпаније Педро Санчез изјавио је данас да је стварање палестинске државе најбољи начин да се успоставе мир и безбедност на Блиском истоку. Фото: Танјуг/AP Photo/Paul White „Шпанија дели бол Израела због ужасних догађаја од 7. октобра. Израел има право да се брани, али мора да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поштује међународно право. Одговор Израела не може да укључује смрт невиних, укључујући хиљаде деце“, рекао је Санчез током посете Израелу, преноси Ел Паис.
Казао је да се мора зауставити хуманитарна катастрофа и патња Палестинаца.
„Цивили морају да буду заштићени. Морамо да тражимо хуманитарни прекид ватре“, рекао је шпански премијер. Он је поручио да палестинске власти треба да преузму контролу над Појасом Газе након окончања сукоба.
„Решење о две државе треба да се примени како би се победио тероризам и како би се гарантовала безбедност Израела“, рекао је Санчез. Шпански премијер је позвао на одржавање међународне мировне конференције, што је пре могуће.
„Морамо постићи успостављање одрживе палестинске државе. Израелци и Палестинци имају право да живе у миру и безбедности“, истакао је Санчез.
Plavi kitovi se vraćaju u tropsko utočište

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Санчез: Стварање палестинске државе најбољи начин за успотављање мира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.