Одржан састанак министара одбране Србије и Кипра

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 13:37

Одржан састанак министара одбране Србије и Кипра

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са министром одбране Кипар Михалисом Јоргаласом, на маргинама Савета за сарадњу Републике Србије и Републике Кипар у „Палати Србија“ у Београду, саопштило је Министарствио одбране. Фото: Танјуг Министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучевић изразио је захвалност за принципијелан став Кипра у вези с непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“ и истакао да ће Србија наставити да подржава територијални интегритет Кипра и изналажење свеобухватног решења кипарског питања политичким путем.
Вучевић је указао на важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права, што је потврда искреног пријатељства две државе и два народа. Припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру, истакао је Вучевић, настојаће да и у наредном периоду својом преданошћу, професионализмом и залагањем оправдају указано поверење и наставиће да дају допринос испуњавању мандата наведене мисије.
Министри одбране Србије и Кипра сагласили су се да су данашњи разговори о питањима од заједничког интереса били конструктивни те су изразили задовољство сарадњом две земље, посебно у области одбране и безбедности. Седници Савета за сарадњу Републике Србије и Републике Кипар у „Палати Србија“ присуствоваће председник Србије Александар Вучић и председник Кипра Никос Христодулидис.
U UKCS urađena 100. operacija ugradnje bajpasa na kucajućem srcu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан састанак министара одбране Србије и Кипра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.