Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 11:55

Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ потврдио је за Тањуг да је подигнута хашка оптужница против његовог оца, лидера радикала Војислава Шешеља, као и још четворо функционера странке – Миљана Дамјановића, Љиљане и Огњена Михајловића и Мирољуба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Игњатовића. Фото: СТархиња Аћимовић Оптужницу је подигао Међународни резидуални механизам у Хагу, наследник Хашког трибунала.
„Тачно је да је оптужница подигнута. Реч је о новој оптужници за непоштовање суда. То је измишљено дело које је Хашки трибунал сам себи дао за право да уведе као кривично дело и то значи да шта год они процене да је непоштовање суда могу да оптуже некога“, рекао је Александар Шешељ.
Додао је да је ова оптужница подигнута јер су радикали објављивали књиге и друге штампане материјале, као и видео и аудио материјале који разоткривају на који начин су у Хашком трибунали сведоци оптужбе били, како је рекао, инструирани и поткупљени да сведоче против Војислава Шешеља у његовом основном предмету.
Александар Шешељ сматра да подизање нове оптужнице у предизборном периоду није случајно, јер како каже, Хашки трибунал као политички инструмент зарад интереса и рачуна САД прати политичку ситуацију и сасвим је могуће да су на основу тога проценили да баш сада подигну оптужницу.
Према његовој оцени, реч је о новом прогону СРС од стране Хашког трибунала, као инструмента САД, који траје више од 20 година са крајњом намером да уништи ову странку као главног противника за остваривање циљева САД у Србији.
Одговарајући на питање шта је даље за очекивати поводом подизања оптужнице, Александар Шешељ је рекао да мисли да не долази у обзир да власт у Србији изручи било кога Хашком трибуналу.
„На тај начин би се сврстала у ред најгорих властодржаца у Србији после 5. октобра. Мислим да у оквиру владајуће партије и коалиције не постоји било каква спремност да до тога дође“, рекао је он.
Александар Шешељ је навео да радикали настављају своју политичку борбу и да их подизање оптужнице неће у томе омести.
Danas potpisivanje niza memoranduma između Srbije i Kipra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.