Опрез са снижењима за црни петак

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 10:07

Опрез са снижењима за црни петак

Ускоро крећу снижења која се везују за „црни петак” и било би добро на време се информисати о својим правима. Фото: Unsplash/Unsplash+ Најчешћа продаја са сниженом ценом са којим се у свакодневној куповини сусрећемо је акцијска продаја.
То је продаја робе и услуга по цени која је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нижа од претходне цене и не би требало да траје дуже од 31 дан.
Трговац и пружалац услуге који организују акцијску продају са роком важења до три дана не морају да истакну снижену и претходну цену, већ јасно одређење процента снижења.
Трговац је дужан да се придржава истакнуте цене и услова продаје. Уколико је оглашена цена на основу које сте се одлучили за куповину истакнута уз робу коју купујете, она мора и приликом издавања рачуна бити обрачуната.
Честа је ситуација да акцијска цена која се налази уз артикал на каси буде занемарена и да се потрошачу обрачуна виша цена, то јест она на коју је оглашен попуст.
Наглашавамо да у тим ситуацијама имате право да захтевате цену која је уз робу истакнута и да инсистирате да вам продавац под тим условима робу и прода.
Супротно поступање, то јест одбијање трговца да поступи по вашем захтеву представља законом санкционисан прекршај.
MMF demantuje N1

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Опрез са снижењима за црни петак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.