Фидес поднео предлог закона о заштити националног суверенитета

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Nov.2023, 09:02

Фидес поднео предлог закона о заштити националног суверенитета

Мађарска владајућа партија Фидес поднела је парламенту предлог закона о заштити националног суверенитета који има за циљ одбрану земље од „непримереног политичког мешања страних лица или група“. Фото: Танјуг/AP/Petr David Josek Свако ко прихвати страни новац као члан, представник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или особа која је сарадник кандидата који учествује на изборима, чини кривично дело. За то је предвиђена казна до три године затвора, наводи се, између осталог, у предлогу закона, преноси портал 24.hu.

Истовремено, особа која се кандидује на изборима мораће да се изјасни да неће користити средства из иностранства.

Уколико Државна ревизорска служба утврди да је кандидат прекршио одредбе закона, он ће морати да плати казну дупло већу од износа који је добио, наводи портал.
Новим законом се предлаже и оснивање Канцеларије за заштиту суверенитета, при којој ће бити и истражни институт.
Председника Канцеларије именоваће председник државе, а мандат ће му трајати шест месеци.
АфД: Приписивање културног наслеђа Србије Косову дипломатска грешка првог реда

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фидес поднео предлог закона о заштити националног суверенитета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.