
Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Mar.2025, 06:00
Рецепт дана: Кисело млеко
Осим што је укусно, кисело млеко је богато и висококвалитетним протеинима и пробиотицима који позитивно утичу на пробавни систем и регулишу равнотежу бактерија и цревне микрофлоре, па погледајте рецепт у наставку и припремите кисело млеко као што су то радиле наше баке.
Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/ t_watanabe
Састојци:
три литра млека (пожељно са 3,8 процената масти)
кашичица шећера
350 г павлаке
Припрема:
У млеко ставите шећер и прокувајте. Затим искључите ватру и мало охладите млеко.
Баке су говориле да је оптимална температура ако можете да држите прст у млеку 10 секунди, а неке су знале и лактом да провере температуру.
Ако вам није превруће за лакат, то значи да је температура добра.
У посебну посуду одвојите око 300 мл млека и умутите павлаку. Смесу сипајте у остатак млека и добро промешајте кашиком или дрвеном кашиком.
Пребаците у посуду у којој ћете закиселити млеко. Најбоље би било да користите глинену теглу, али можете користити било коју посуду.
Ставите крпу на посуду и оставите је преко ноћи на собној температури.
Пребаците кисело млеко у фрижидер и сачекајте још 24 сата пре употребе.
Пријатно!
Hrana za koju mislite da je dijetalna, a ustvari goji
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кисело млеко се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.