Мучи вас непријатни мирис тела? То може бити знак ових болести

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 15:01

Мучи вас непријатни мирис тела? То може бити знак ових болести

Непријатан мирис тела је проблем за четири од десет људи у друштву, показало је истраживање. Фото: Pixabay/DaModernDaVinci Чак 30 одсто њих рекло је да избегава да разговара са другима због страха од непријатног мириса. Истраживање је показало да је непријатан телесни мирис спречио више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од трећине испитаника да се загрли и буде интиман са неким. И док знојење, или непријатан мирис тела, може бити узрокован вежбањем или врућим временом, постоје и медицинска стања која га могу изазвати.
Дијабетес Када су ћелије лишене енергије из глукозе, оне почињу да сагоревају масти. Овај процес ствара кетоне, који имају тенденцију да производе мирис сличан ацетону који се може осетити у даху особе.
Обољење јетре Особа која има тешки облик болести јетре, познат као фетор хепатикус, може да смрди. Кажу да је овај мирис сладак и пљеснив, а осим даха, осећа се и у урину.
Обољење бубрега Мирис тела понекад може бити знак болести бубрега. Оштећени бубрези не могу да филтрирају крв онако како би требало, а болест бубрега изазива концентрацију хемикалија у урину и телесни мирис који подсећа на амонијак.  Дисфункција бубрега такође може изазвати висок ниво бактерија и протеина у урину, што ће допринети непријатном мирису. Ако сте забринути због необичног мириса тела, обратите се свом лекару опште праксе. То ће вам помоћи да идентификујете проблем.
Како се ослободити непријатног мириса тела? Најједноставнији и најосновнији лек је купање или туширање. Национална здравствена служба Велике Британије препоручује прање пазуха, препона и стопала сапуном најмање два пута дневно и добро их осушите. Након прања потребно је користити дезодоранс или антиперспирант. Ако проблем и даље постоји, потражите савет свог лекара.
Шта се може догодити вашем организму ако једете превише меса?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мучи вас непријатни мирис тела? То може бити знак ових болести се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.