Василије Мицић одушевио на дебију – најбоља партија у НБА каријери

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 10:02

Василије Мицић одушевио на дебију – најбоља партија у НБА каријери

Српски кошаркаш Василије Мицић дебитовао је за екипу Шарлота у НБА лиги. Фото: Танјуг/AP Photo/Nell Redmond Доскорашњи плејмејкер Оклахоме је Тандере заменио Хорнетсима, које је погурао до победе над Мемфисом резултатом 115:106.
Тако је тим Стива Клифорда прекинуо низ од 10 узастопних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пораза.
Било је јасно да ће Мицић имати већу улогу у новом тиму када је тим, по његовом доласку, раскрстио са неколико играча са бековских позиција попут Кајла Лаурија, Иша Смита и Џејсма Букнајта, али је место у стартној постави припало Треу Ману који је заједно са Васом стигао из Оклахоме.
Мицић је прилику добио са клупе и за нешто више од 26 минута у игри забележио своју најбољу партију у најјачој лиги света. Имао је 18 поена (8 од 12 из игре, 2/3 за три), девет асистенција, један скок, али и три изгубљене лопте.
Двоструком шампиону Евролиге су то како поентерски, тако и рекорд по броју успешних додавања за кош у НБА. Уједно и највећа минутажа коју је до сада имао, благо поправивши претходни учинак.
Једини ефикаснији код њега у победничком тиму је био Мајлс Бриџес са 25 поена, шест скокова и пет асистенција. Брендон Милер је додао 18 поена и шест скокова, Грент Вилијамс 15 поена и осам скокова, а двоцифрен је био још Ник Ричардс са 13 поена и седам скокова.
Код Мемфиса Џерен Џексон је имао 29 поена, Грегори Џексон 16, а Винс Вилијамс 14 поена и осам асистенција.
Шарлот је водио готово читав меч, након што су другу деоницу добили са 11 разлике, али све до пред сам крај нису успели да сломе отпор противника који је у неколико наврата стигао на посед-два заостатка, али не и преокрета.
За Хорнетсе је најбитније да су одолели и прекинули негативан низ, а прилика да видимо још једну сјајну Мицићеву партију имаћемо против Индијане. Тренутно су на 11 победа и 41 поразу, те не постоји императив резултата.
НБА резултати: Бруклин – Сан Антонио 123:103
Шарлот – Мемфис 115:106
Орландо – Чикаго 114:108
Вашингтон – Филаделфија 113:119
Атланта – Хјустон 122:113
Њујорк – Индијана 111:125
Торонто – Кливленд 95:119
Голден Стејт – Финикс 113:112
Портланд – Њу Орлеанс 84:93
Održana komemoracija Dejanu Milojeviću u Beogradu: Svi su mu verovali, bez pogovora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Василије Мицић одушевио на дебију – најбоља партија у НБА каријери се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.