Sandi Cenov biografija

Izvor: Poznati.info, 19.Nov.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandi Cenov biografija

Aleksandar Cenov ili Sandi je poznati pevač iz Hrvatske koji je najveće hitove imao tokom 90-ih godina. Iza sebe ima mnogo zanimljivih momenata u karijeri, a postao je najviše poznat po tome šta je bivšu ženu Branku Bebić zaprosio preko medija sa pesmom “Žena budi mi ti”.

Aleksandar Cenov je rođen 17. juna 1968. godine u Rijeci. Sandi je karijeru počeo 1980. godine sa bendom “Bedž”, a bili su poznati po tome šta su svi nosili bedževe. Posle benda upisuje pravni >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << fakultet od kojeg je odustao dok je bio apsolvent, jer je dobio ponudu od grupe “Hard Rock” da im bude vokal.

Sandi je ponudu prihvatio zbog ljubavi prema pevanju, a prvi uspešni album koji je snimio bio je “U tvojim mislima” koji je postao jedan od najprodavanijih albuma na muzičkoj sceni u Hrvatskoj.

Kada je zaprosio bivšu ženu Branku Bebić preko medija, priznao je kako je dobivala mnoge i ozbiljne pretnje zbog njega. U intervjuima je priznao kako je veza sa srpskom voditeljkom Anom Mihajlovksi bila fatalna za njega. Sandi je sada u braku sa ženom Ilinom sa kojom ima ćerku Zaru.

Godine 2008. je prihvatio poziv za rijaliti šou “Veliki brat – Poznati” kako bi mogao promovisati svoj album “Sandiland”. Pokušaj nije bio uspešan jer je iz kuće izašao prvi i to samo dva dana nakon što je šou počeo.

Neke od njegovih pesama su: “Sve što imam”, “Navike”, “U tvojim mislima”, “Neke pjesme ljubavne”…

Autor: Sanja, Foto: www.sandicenov.com

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.