Izvor: Poznati.info, 10.Apr.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olja Karleuša

Olja Karleuša je srpska pop-folk pevačica koja je svoju karijeru počela još 2002. godine i od tad broji već četiri albuma. Pored muzičke karijere učestvovala je i u “Velikom Bratu VIP” gde je ostala do zadnjega dana. Zbog ljubavi prema muzici i folkloru od malih nogu je na sceni, stoga joj nije bilo teško da se snađe na svojim prvim nastupima. Čak je i napustila fakultet kako bi se posvetila muzici i očigledno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << donela pravu odluku.

Obrazovanje

Olja je osnovnu školu “Pero Popović” pohađala u Beogradu. Danas je ta škola poznata pod nazivom “Mihailo Petrović Alas”. Oljin odabir srednje škole je uticao i na njen kasniji odabir fakulteta. Naime, Olja je upisala Pravno-birotehničku školu “9 Maj” a kasnije je upisala Pravni fakultet. Odustala je od fakulteta kako bi se posvetila muzici.

Tokom školskih i studentskih dana ona je učestvovala u aktivnostima koja su bila vezan za muziku. Još od osnovne škole, Olja je pjevala u zborovima i bila je deo dva folklorna KUD-a “Dom Pionira” i “Abrašević”. Zbog tih aktivnosti ona je već imala preko 15 koncerata dok je bila mlada, stoga joj nije bio problem nastupati pred publikom kad je počela graditi svoju karijeru.

Privatni život

Olja je rođena 15.10.1980 u Beogradu i odrasla je u Dorćolu, beogradskom centru, koji naziva najljepšim na svetu. Njeno pravo ime je Olgica, ali roditelji su joj nadimak Olja nadjenuli odmah po rođenju i svi ju znaju pod tim nadimkom. Porodica je za Olju najveća svetinja u životu. Tvrdi za svog oca Pavla i majku Slavicu da su postavili odličan temelj za njen život i odgajanje svojim skladnim brakom. Iako je bila njihova ćerka jedinica, koju su dobili nakon 12 godina braka, nikada je nisu razmazili.

Olja je 13 godina živela s Predragom Petrovićem i imaju sina Pavla. Tek su 2017. godine izrekli sudbonosno “da” na nagovor njihovog sina. Predrag je organizovao celu svadbu koja se prvo odvila u opštini Vračar, nakon toga u Hramu Svetog Save i završila je proslavom u hotelu u Aranđelovcu.

Iako ima isto prezime kao i Jelena Karleuša, njih dve nisu u rodbinskim odnosima.

Posao

Odluka da se profesionalno bavi muzikom je pala u Pančevu. Olja je nastupala kod porodičnih prijatelja Milanovića i sa tim nastupom je postala sigurna kako to želi raditi celi život. Njena porodica joj je bila velika podrška.

Njen album prvenac je ugledao svetlo dana 2003. godine u produkciji Granda. Album se zvao “Žene lavice” te je istoimena pesma s tog albuma postala njen najveći hit i zaštitni znak. 2005. godine izdala je album “Ljubavna terapija”, 2007. godine izlazi “Brushalter”, a 2011. godine izdala je svoj poslednji album “Zicer”.

Za svoju karijeru Olja je izjavila kako će je graditi polagano, bez skandala i golotinje jer ne želi da je ljudi prihvataju i slušaju zbog nečega što ona nije.

Najveća dostignuća

Olja je od malih nogu povezana s muzikom, a njeni albumi i uspeh dokazuju da je dobro odlučila kada je zbog muzike, napustila i fakultet. O njenoj popularnosti svedoči i to da je bila pozvana da učestvuje u Velikom bratu VIP gde je ostala do zadnjeg dana.

Nastavak na Poznati.info...






Povezane vesti

Vera Matović

Izvor: Poznati.info, 11.Apr.2018, 09:50

Vera Matović je srpska folk pevačica koja je svoju karijeru počela još 1971. godine. Ljubav prema muzici gaji od malih nogu i kad je predstavljala svoju školu na festivalu odniela je prvo mesto uz svog brata koji je svirao harmoniku. Sama tvrdi kako je svoju karijeru gradila samo radom, glasom i...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.