OBRT NA SUĐENJU ZA UBISTVO Upucao rođenog brata u dvorištu škole, pretilo mu 40 godina robije, ali je tužilaštvo sada IZMENILO OPTUŽNICU

Izvor: Press, 05.Dec.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRT NA SUĐENJU ZA UBISTVO Upucao rođenog brata u dvorištu škole, pretilo mu 40 godina robije, ali je tužilaštvo sada IZMENILO OPTUŽNICU

U Višem sudu u Beogradu na suđenju Milošu Jakovljeviću (21) koji se tereti da je ubio šesnaestogodišnjeg brata Marka, aprila 2014. u osnovnoj školi u Kaluđerici, došlo je do velikog obrta.
Foto:Blic
Naime, Milošu se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, ali je danas nadležno tužilaštvo izmenilo optužnicu, odnosno krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za Jakovljevića.
Sada se on tereti za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje zakon predviđa maksimalnu kaznu od pet godina robije.
Foto: RAS Srbija
O novoj optužnici do narednog glavnog pretresa trebalo bi da se izjasni i odbrana. Posle toga, ukoliko bude prihvatila novu kvalifikaciju krivičnog dela, Jakovljeviću će se suditi po novoj optužnici.
Podsetimo, optuženi Miloš je u prethodnom procesu izjavio kroz suze:
 



- Nisam hteo da ubijem svog brata Marka. Voleo sam ga najviše u životu. Ovo se desilo slučajno i mom kajanju i tuzi nema kraja. Sa tim moram da živim do kraja života - rekao je on tad u policiji.
Inače, Miloš Jakovljević nikada nije osuđivan, niti je imao ikakav prekršaj.
Podsećanja radi, tragedija se dogodila 2014. godine u dvorištu OŠ "Aleksa Šantić" u Kaluđerici. Prema navodima krivične prijave, Marka Jakovljevića (16) ubio je tada 19-godišnji rođeni brat Miloš.
Foto: RAS Srbija
Miloš u majčinom zagrljaju

Tada su, osim Miloša, osumnjičeni bili i tada 19-godišnji Stefan Đurđević i Strahinja Blagojević, jer su na rukama sve trojice nađene čestice baruta i sva trojica su pala na poligrafskom ispitivanju.
Tokom procesa scenario po kom se dogodila tragedija se menjao nekoliko puta, a svoje iskaze menjali su i osumnjičeni.
Najpre je Miloš tvrdio da je bio okrenut leđima kada je čuo pucanj zbog kog se osvrnuo i video da njegov brat Marko pada na zemlju. Međutim, u septembru 2017. godine, promenio je priču i priznao je da je on pucao iz pištolja, ali da se sve dogodilo slučajno, te da nije imao nameru da ubije svog brata.
Foto: screenshot
T. S. u Miloševom zagrljaju
Kao jedan od motiva navodila se i veza sa devojkom T. S, sa kojom je bio preminuli Marko i koja se takođe našla u školskom dvorištu kobne noći.

Roditelji braće od trenutka tragedije do danas tvrdili su sa sigurnošću da je do smrti njihovog deteta došlo slučajno, a ne zato što je stariji brat želeo da ga ubije.
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.