Vakcinacija protiv koronavirusa moguća već od septembra?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 15:47

Vakcinacija protiv koronavirusa moguća već od septembra?

Ovih dana očekuju se rezultati prve kliničke studije vakcine protiv virusa korona, a ukoliko se efikasnost pokaže i u drugoj i trećoj fazi koje predstoje tokom leta, već od septembra krenuće vakcinacija, kaže direktor kompanije AstraZeneca za Srbiju Aleksandar Tripković.

Britanski proizvođač lekova "AstraZeneca" potpisao je ugovor o partnerstvu sa univerzitetom Oksford koji ima dugogodišnje iskustvo u razvoju vakcina.

Tripković je, na onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferenciji "Zdravstvo u Srbiji posle pandemije" koju je organizovala Color Press Group, rekao da je vakcina pokazala efikasnost na životinjama - miševima i majmunima, i da se očekuju rezultati prve faze kliničke studije.

"Ulazi se u drugu i treću fazu studije tokom leta, gde će biti testirano više od 30.000 pacijenata. Ukoliko se pokaže efikasnost, već od septembra krenuće vakcinacija po redovnoj proceduri", naveo je Tripković.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) sedam vakcina-kandidata su u prvoj ili drugoj fazi kliničkih ispitivanja.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.