Sjajne vesti iz Kuršumlije, bez novozaraženih! Na vakcinaciju dolaze i građani Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 13:16

Sjajne vesti iz Kuršumlije, bez novozaraženih! Na vakcinaciju dolaze i građani Kosova i Metohije

Građani KiM na vakcinaciju dolaze organizovano autobusima

U Domu zdravlja Kuršumlija vakcinisano je do sada 16.577 lica od čega 9.725 sa Kosova i Metohije, a tokom jučerašnjeg dana nijedan od građana testiranih na Kovid u tom mestu nije bio pozitivan, izjavila je danas za direktorka te ustanove Uranija Petrović.

Od vakcinisanih prvu dozu primilo je 9.197 građana, a obe doze 7.380, rekla je ona.

- Od ukupnog broja 6.852 vakcinisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su građani Kuršumlije, a 9.725 sa Kosova i Metohije - precizirala je Petrović.

Sa teritorije opštine Kuršumlija prvu dozu vakcine primilo je 3.792 građana a obe doze njih 3.060, dok je sa teritorije Kosova i Metohije prvu dozu primilo 5.405 građana a obe doze njih 3.762.

Petrovićeva je ocenila da se vakcinacija vrši u najboljem redu, vakcina ima dovoljno, kao i da su građanima Kuršumlije i Kosova i Metohije na raspolaganju sve vakcine koje su odobrene u našoj zemlji.

Kako je navela, građani sa Kosova i Metohije dolaze organizovano autobusima u kuršumlijski dom zdravlja kako za vakcinaciju, tako i za revakcinaciju.

Dodala je da na punktu za vakcinaciju lekari i medicinsko osoblje rade u dve smene svakog dana, pa i vikendom.

Istakla je da je juče u kovid ambulanti obavljeno 16 pregleda, a na virus COVID-19 testirano je devet osoba i sve su negativne.

Direktorka Doma zdravlja apelovala je na sve građane da se vakcinišu jer je to preduslov vraćanja normalnom životu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.