STIŽE JOŠ JEDNA VAKCINA PROTIV KORONE: Poznato u koliko doza se daje i kada se stiče imunitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 19:16

STIŽE JOŠ JEDNA VAKCINA PROTIV KORONE: Poznato u koliko doza se daje i kada se stiče imunitet

Trenutno se nalazi u trećoj fazi kliničkih ispitivanja

Kazahstan je počeo vakcinaciju protiv korona virusa sopstvenom vakcinom KazVak, koja je u trećoj fazi kliničkih ispitivanja, a danas je u tržnim centrima gde se vrši masovna imunizacija to bila jedina opcija.

Rojters prenosi da je gotovo milion ljudi, u ovoj bivšoj sovjetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << republici sa 19 miliona stanovnika, već primilo rusku vakcinu Sputnjik V, koju Kazahstan uvozi i proizvodi u zemlji, a državni zdravstveni fond takođe je naručio milion doza kineske vakcine Sinofarm.

Ministar zdravlja Aleksej Coi primio je prvu dozu domaće vakcine u direktnom televizijskom prenosu, i najavio saradnju sa Turskom kako bi se proizvodnja dodatno razvila, a kao i Sputnjik V, vakcina KazVak se primenjuje u dve doze sa intervalom od tri nedelje.

KazVak je trenutno u fazi 3 kliničkih ispitivanja, koja će biti završena do jula, a svih 222 ljudi koji su učestvovali u prve dve faze razvili su imunitet na kovid-19, bez prijavljenih većih neželjenih efekata, prema Državnom institutu za istraživanje biološke bezbednosti koji je razvio vakcinu.

U "Mega parku", jednom od glavnih mesta za kupovinu u najvećem kazahstanskom gradu Alma Ati, gde se vrši i vakcinacija, KazVak je danas bio jedina dostupna opcija za imunizaciju.

Kazahstan je do sada prijavio preko 360.000 slučajeva kovid-19 i 4.381 smrtnih slučajeva kao posledice ove bolesti od početka pandemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADOSNE VESTI ZA MAKEDONCE Filipče: "Prvog maja stižu vakcine iz Kine"

Izvor: Blic, 28.Apr.2021, 00:53

Vakcine protiv korona virusa kineskog proizvođača trebalo bi da stignu u Severnu Makedoniju 1. maja, najavio je danas ministar zdravlja te zemlje Venko Filipče.

Nastavak na Blic...

Kineske kompanije razmatraju kombinovanje vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021

Kineski proizvođači vakcina razmišljaju o kombinovanju svojih vakcina kako bi povećale njihovu efikasnost u zaštiti protiv kovida-19...Kompanije "Sinovak" i "Sinofarm", dva kineska proizvođača koja su zajedno izvezla stotine miliona doza širom sveta, navode da razmišljaju da kombinuju svoje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.