U Vranju vakcinacija građana Severne Makedonije

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2021, 08:43

U Vranju vakcinacija građana Severne Makedonije

Nakon novinara iz Severne Makedonije, vakcinu protiv virusa korona u Vranju moći će da prime i građani te susedne zemlje, a kako kažu u Zdravstvenom centru, prijavilo se njih 507.

Imunizacija će se obaviti danas i sutra, 28. i 29. aprila od 9 sati na punktu u Sportskoj hali, a u ZC ne navode vakcinu kog proizvođača će dobiti građani Severne Makedonije.

Privrednici i drugi građani Severne Makedonije dolazili su da se vakcinišu i u Niš, a Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je određenu količinu vakcina donirala Severnoj Makedoniji, zbog čega u toj zemlji razmatraju da srpski turisti ovog leta budu oslobođeni od plaćanja putarine na auto-putevima u znak zahvalnosti.

Inače, prema poslednjim podacima, na teritoriji Grada Vranja ukupno su vakcinisane 31.343 osobe. Prvom dozom imunizovano je 17.817 osoba, dok je i drugu dozu primilo 13.526 Vranjanaca - što predstavlja skoro 45% broja ukupno punoletnih osoba koje su primile vakcinu.

Vranjanci su se najviše opredeljivali za kinesku vakcinu - prvu i drugu dozu Sinofarm vakcine primilo je 23.695 građana, Fajzer 3.037, Sputnjik V 4.156, dok je prvu dozu Astra Zeneka primilo 455 građana.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Brnabić: Severnoj Makedoniji donirano dodatnih 13.000 vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021

Srbija je Severnoj Makedoniji donirala dodatnih 13.000 vakcina "Sputnjik V", izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, navodeći da je do sada toj zemlji donirano ukupno 48.000 vakcina...Brnabić je novinarima u Kostolcu, posle obilaska termolektrane, rekla da je Severnoj Makedoniji kasno sinoć isporučeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.