Predsednik: Od novembra treba misliti o novoj vakcinaciji; Ko god hoće moći će da se vakciniše u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2021, 00:25

Predsednik: Od novembra treba misliti o novoj vakcinaciji; Ko god hoće moći će da se vakciniše u Srbiji

U Srbiji je danas vakcinisano 20.000 ljudi, a dan ranije je bilo tri hiljade više rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svima koji se vakcinišu, jer nam to, kako je rekao,donosi boljitak u budućnosti - brži ekonomski razvoj, više penzije i plate i standard građana.

Problem je što, kako je kazao, ljudi to teško priznaju.

Vučić je rekao da od novembra već treba misliti o novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcinaciji, od juna, kazao je, dobijemo značajnu supstancu za proizvodnju ruske Sputnjik Ve vakcine.

"Zamislite da možemo da pravimo tri vakcine protiv korone, a radićemo i četvorovalentnu vakcinu za grip", rekao je i dodao da se uz to pod kontrolom drž javni dug, da imamo novca, da sve ide dobro i da je samo potrebno da sačuvamo mir i stabilnost.

Zato, ističe, i ide na samit Brdo Brioni i druge sastanke da bi se Srbija razvijala brže od ostalih i da možemo da pomažemo našim ljudima u Crnoj Gori i Srpskoj ....

Upitan kada bi se moglo očekivati izvlačenje iz pakla korone, Vučić kaže da će se to dogoditi kada budemo imali više od tri miliona vakcinisanih.

Ukazao je da se to upravo dogodilo u Velikoj Britaniji - masovnom i strahovito dobro organizovanom imunizacijom i to vakcinom AstraZeneka, protiv koje je sprovedena prljava kampanja i koja je učinila svoje.

Na pitanje kada će moći građani drugih država da se vakcinišu u Srbiji ponovo, Vučić je rekao vrlo brzo, samo da se sprovedu neke procedure, jer vakcina imamo dovoljno.

"Ko god hoće moći će da se vakciniše u Srbiji", poručio je.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.