Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 20:04

Osmani: Vakcinacija pre dijaloga

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je da dijalog sa Beogradom nije prioritet u Prištini, jer pre toga treba da obezbede vakcinaciju za stanovništvo.
Vjosa Osmani je navela da ne može dijalog da postane prioritet, dok se ne obezbede vakcine za stanovnike KiM.

"U ovo vreme potrebna je solidarnost. Kosovu će pomoći države prijatelji i međunarodne organizacije u obezbeđivanju neophodne količine vakcina za njegove građane", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla je Osmanijeva tokom susreta sa ambasadorom Češke u Prištini Pavelom Bilekom.
Bilek je čestitajući Osmanijevoj na izboru za predsednicu pomenuo izazove pandemije kovida, sa kojima se suočava čitav svet, i istakao da Češka podržava evropski put Prištine, navodi se u saopštenju iz kabineta predsedništva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština ima novi uslov: Vakcinacija, pa dijalog

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da dijalog sa Beogradom nije prioritet u Prištini, jer pre toga treba da obezbede vakcine za stanovništvo..."U ovo vreme potrebna je solidarnost. Kosovu će pomoći države prijatelji i međunarodne organizacije u obezbeđivanju neophodne količine vakcina...

Nastavak na B92...

Osmani najavila: Više žena

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 16:18

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je danas da će obezbediti da i žene budu uključene u dijalog Beograda i Prištine...Ona je to rekla na predstavljanju izveštaja "Stolica za stolom" i istakla da je učešće žena u važnim institucionalnim procesima izuzetno važno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.