Izvor: JUGpress.com, 19.Jan.2021, 19:48

Niš spreman za masovnu vakcinaciju protiv korona virusa

NIŠ

Niš je spreman za masovnu vakcinaciju, u svih pet gradskih opština otvorena su 43 punkta, danas krećemo sa šest punktova koji su pristupačni, imaju parking i rampe za osobe sa invaliditetom, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sednici državnog rukovodstva i Operativnog tima za vakcinaciju.

            “Centralni objekat za vakcinaciju je Dom zdravlja. U >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vakcinaciji će učestvovati 20 timova sa oko 80 ljudi”, izjavila je Sotirovski.

             Ona je  dodala da je u Niš  stiglo 5.100 doza kineskih vakcina, a do sada je Fajezrovom vakcinom vakcinisana 1.841. osoba u Gerontološkim centrima,kao i zaposleni u zdravstvenim ustanovama.

              “U gerontološkim centrima su vakcinisani svi koji su se prijavili. U Domu zdravlja otvoren kol centar, a najstariji sugrađani se motivišu i kroz kućnu negu Doma zdravlja i kroz razgovor sa zaposlenima u gerontološkim centrima”, kazala je Sotirovski.

              Ona je najavila da će danas primiti kinesku vakcinu i da će tom prilikom kroz lokalne medije pozvati građane u Nišu da se masovno prijave za vakcinaciju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.