Kikinda: Blizu 100 novih slučajeva zaraze, oko 150 prvih pregleda dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 11:14

Kikinda: Blizu 100 novih slučajeva zaraze, oko 150 prvih pregleda dnevno

Epidemijska situacija u Kikindi se pogoršava. U poslednja dva dana otkriveno je blizu sto novih slučajeva zaraze, a u kovid ambulantama obavi se oko 150 prvih pregleda na dnevnom nivou. Došlo je i do blagog povećanja broja hospitalizovanih u kikindskoj Opštoj bolnici, gde se trenutno leči 15 kovid obolelih pacijenata. Sa druge strane, loša epidemijska slika nije uticala da se poveća interesovanje za vakcinaciju.

Višednevne gužve ispred kovid ambulanti u Kikindi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << govore da epidemijska kriva i u tom gradu ide uzlaznom putanjom. U tom gradu je oko 600 aktivnih slučajeva, što dovodi i do velikog pritiska na zdravstveni sistem.

„Epidemiološka situacija se pogoršava. U poslednja dva dana smo imali blizu 100 zaraženih i preko 150 prvih, a sa kontrolnim 250 pregleda. Pre nedelju dana otvorili smo još jednu Kovid ambulantu, koja radi od 7 sati do 22 sata. Tako da imamo tri kovid ambulante: dve za odrasle i jednu u Dečijem dispanzeru“, kaže dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja u Kikindi.

Povećan je broj pregleda i u Febrilnoj ambulanti kikindske Opšte bolnice. Poslednjih dana bilo ih je preko 30 na dnevnom nivou, dok ih je u poslednja 24 sata bilo 22:

„Hospitalizovano je 14 pacijenata na Infektivnom odeljenju. Većina pacijenata ima obostranu upalu pluća i na kiseoničnoj je terapiji. Na Pedijatriji leži jedno dete sa majkom i dobrog je zdravstvenog stanja. Nemamo pacijenata u Intenzivnoj nezi, odnosno na respiratoru“, priča dr Vladimir Prunić, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi.

Loša epidemijska slika neke brojke nije uspela da poveća. Interesovanje za vakcinaciju nije se pojačalo.

„Dolaze ljudi da prime drugu i treću dozu i to je sve. Njih 50 do 60 se vakciniše dnevno, od tog 10 prvih doza“, dodala je dr Marković.

Epidemijska situacija utiče i na rad ostalih službi kikindskih zdravstvenih ustanova, jer je i veliki broj medicinskih radnika zaražen. Lekari još jednom pozivaju sve da se odazovu vakcinaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.