Kfor odobrio letove aviona radi vakcinacije lisica protiv besnila

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 17:37

Kfor odobrio letove aviona radi vakcinacije lisica protiv besnila

Misija Kfora je od 15. maja odobrila let privatnih aviona koji će obavljati letove na malim visinama u cilju vakcinacije lisica protiv besnila.

Letovi su odobreni na zahtev Kosovske agencije za šumarstvo.

U saopštenju se navodi da komandant Kfora ima primarnu nadležnost za vazdušni prostor širom KiM u skladu sa njihovim mandatom Ujedinjenih nacija baziranom na Rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti UN iz 1999. godine.

"Gornji vazdušni prostor Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da se koristi samo za letove od zemlje do zemlje, za komercijalne letove. Donji vazdušni prostor se može koristiti za specifične potrebe, od slučaja do slučaja i po prethodnom ovlašćenju komandanta Kfora", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da Kfor ostaje posvećen obezbeđivanju bezbednog okruženja za sve zajednice.

Vest o odobravanju niskih letova privatnim avionima dolazi u trenutku kada se u medijima piše da je tzv. kosovska vlada kupila pet dronova "Bajraktar" iz Turske.

Dron "Bajraktar" TB2 u vazduhu može da provede do 27 sati, radijus leta mu je do 300 kilometara.

Proizvedeno je više od 300 komada, koji su u posedu petnaestak zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.