Još jedna uspešna akcija usvajanja pasa

Izvor: Studio B, 30.Sep.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna uspešna akcija usvajanja pasa

Ko se danas našao na Senjačkoj pijaci, mogao je kući da se vrati sa novim članom svoje porodice. U kampanji „Najbolji prijatelj" svakog četvrtka i nedelje na deset gradskih pijaca „Veterina Beograd" organizuje usvajanje pasa iz prihvatilišta.

Svi koji usvoje napuštenog psa, potpisuju ugovor o odgovornom vlasništvu, a zauzvrat dobijaju besplatnu vakcinaciju, čipovanje, hranu i sve što vašem psu treba za početak.

Ni iz kamiona nisu izašli, a već >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su ih čekali oni koji bi da ih usvoje. Svi psi koji su ovde došli napušteni, našli su svoj dom, a Beograđani kucu svog života.

Veliki problem pasa lutalica najhumanije se rešava odgovornim vlasništvom. Ako želite da imate ljubimca, potpisujete ugovor da ćete o njemu brinuti, zauzvrat tu je besplatna vakcinacija, čipovanje, hrana, šampon i posuda za vodu.

- Vladimir Terzin, Sekretarijat za komunalno-stambene poslove - Nama nije cilj da ih ostavimo u prihvatilištima nego nam je cilj da oni budu u svom prirodnom okruženju, a njihovo prirodno okruženje je dom i uz čoveka.

Na beogradskim ulicama danas živi 10 hiljada pasa, strašno je to što je 80% njih nekada imalo dom što će reći da su ih njihovi vlasnici izbacili napolje. Beograđani svakog četvrtka i nedelje širom grada, na deset gradskih opština, kad krenete na pijac, razmislite, da se kući možda vratite sa novim članom svoje porodice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.