Aktuelno: U Srbiji 1.751 novozaraženi, preminula 21 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 07:19

Aktuelno: U Srbiji 1.751 novozaraženi, preminula 21 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan još 1.751 slučaj zaraze korona virusom, a preminula je još 21 osoba. U poslednja 24 sata testirana je 10.961 osoba. Hospitalizovano je 5.409 osoba, a na respiratoru je 196 pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji su ukupno testirane 2.459.722 osobe. U poslednjih 24 sata od posledica korona virusa preminula je 21osoba, a ukupno je 3.708 preminulih.

14.32 - U Boru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 11 novozaraženih, ukupno inficirano 178

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok", u Boru je u prethodna 24 časa registrovano 11 novih slučajeva virusa korona, dok su se 63 osobe oporavile, objavljeno je danas na sajtu grada.

Time je ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije u Boru 178.

12.37 - U Šapcu nešto stabilnija epidemiološka situacija

Opšta epidemiološka situacija u Šapcu je nešto stabilnija u odnosu na prethodni period, jer je zabeležen manji broj prvih pregleda u kovid ambulanti, kao i manji broj kovid pozitivnih pacijenata u poređenju sa proteklim periodom, objavljeno je danas na sajtu grada.

12.32 - Đerlek:Sutra vakcinacija prijavljenih preko e-Uprave i u ostalim većim gradovima u Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da sutra počinje vakcinacija u Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Novom Sadu, Šapcu, Loznici, Čačku, Kruševcu, Kragujevcu, Nišu.

12.17 - U Čačku preminule dve osobe, nema pacijenata na respiratoru

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Čačku od korona virusa su preminula dva pacijenta. Od 201 uzorka iz Čačka je bilo 13 pozitivnih, iz Lučana pet, iz Gornjeg Milanovca 18 i iz Ivanjice jedan pozitivni, saopšteno je iz te ustanove.

12.07 - U Vojvodini 377 novozaraženih, više od 100 u Novom Sadu

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 377 novih slučajeva korona virusa, od kojih najviše u Novom Sadu 104, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku u Vojvodini je aktivan 13.621 slučaj.

12.03 - U Jablaničkom okrugu 15 novozaraženih

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 15 novih slučajeva zaraze virusom korona.

U Zavodu navode da je u poslednja 24 sata stiglo 198 rezultata, od čega za grad Leskovac 114.

11.36 - Sutra počinje vakcinacija Novosađana koji su se prijavili preko eUprave

Sutra od 10 časova počinje vakcinacija protiv korona virusa građana, koji su se za imunizaciju prijavili putem eUprave, a koji će biti pozvani iz kancelarije za IT i dobiti satnicu dolaska.

11.20 - Za starije koji žive sami besplatan prevoz do punktova za vakcinaciju

Grad Beograd će za starije osobe koje žive same ili se teže kreću, obezbediti besplatan prevoz do punktova na kojima će se obavljati vakcinacija protiv kovida-19, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je rekao da će Grad za logistiku oko potreba imunizacije angažovati i volontere.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 368.072 osobe, a zabeleženo je 3.687 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U zemlji su zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 5.462 hospitalizovana pacijenta, dok se 195 osoba nalazi na respiratorima.

Prema poslednjem preseku,još 23 pacijenta preminula su od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 1.881 osobe, od 11.725 testiranih.

11.14 - Kikinđani disciplinovani tokom praznika

Kikinđani su tokom praznika bili disciplinovani i poštovali mere – stav je meštana najvećeg grada na severu Banata, ali i nadležnih. Iako je rad Komunalne inspekcije bio pojačan, na terenu su nailazili na sporadična kršenja mera Kriznog štaba, koja su sankcionisana opomenama.

10.13 - Batajnica preuzima pacijente

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić izjavila je danas da se u toj bolnici nalazi 450 pacijenata, od kojih je 70 u jedinicama intenzivne nege, a 36 ih je na mehaničkoj ventilaciji.

Adžić je rekla da se beleži blagi pad broja hispitalizovanih pacijenata, ali ona navodi da će se u ovoj bolnici održavati visok nivo jer oni primaju pacijente iz "Banjice" i Instituta za reumatologiju, koji su izašli iz kovid sistema.

09.53 - Zlatiborski okrug: U bolnicama 345 kovid pacijenata

U bolnicama Zdravstvenog centra Užice hospitalizovan je 361 pacijent, a kod 345 njih potvrđen je kovid-19.

Na respiratoru je osmoro pacijenata - u užičkoj bolnici šestoro i dvoje u pribojskoj bolnici.

U poslednja 24 sata u bolnicama Zlatiborskog okruga pregledano je 985 pacijenata, a zabeleženo 40 prijema i 36 otpusta.

09.35 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji devetoro novozaraženih

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji broj zaraženih korona virusom povećao se za devet, saopšteno je iz Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

07.20 - Kon: Mere ne bi trebalo popuštati bar do kraja januara

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je danas da će, uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s korona virusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostati nepromenjene najverovatnije do kraja januara.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.