Preminulo 23, novozaraženih  1.881, nekim susedima slobodan ulaz u Srbiju

Izvor: VOA, 14.Jan.2021, 17:21

Preminulo 23, novozaraženih 1.881, nekim susedima slobodan ulaz u Srbiju

U protekla 24 časa, do četvrtka u 15 sati, u Srbiji su od posledica zaraze koronavirusom preminule 23 osobe, a od 11.725 testiranih uzoraka 1.881 je bio pozitivan, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Na bolničkom lečenju su 5.462 pacijenta, od kojih je 195 na respiratorima. Od početka epidemije u Srbiji je testirana 2.448.761 o‬soba i zaraza je potvrđena u 366.072 slučaja, a preminulo je 3.687 obolelih, uz stopu smrtnosti od jedan odsto. Vakcinisana premijerka Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je jutros na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" drugu dozu Fajzerove vakcine. "Verujem u vakcine i naše institucije. Pozivam građane da učine isto, jer zajedničkim snagama možemo da pobedimo kovid-19", napisala je Ana Brnabić na instagramu, uz fotografije sa "Toralaka". Ona je prvu dozu vakcine primila 24. decembra. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je za RTS da je sredinom oktobra bilo oko 10.000 pregleda nedeljno u kovid ambulantama u Beogradu, a početkom decembra čak 50.000. Sada je taj broj oko 25.000 pregleda nedeljno, što znači da ima razloga za optimizam, ali nema za opuštanje, preneo je FoNet. U ovom trenutku punkt na Sajmu, u hali 11, sprema se za masovnu vakcinaciju, najavio je Radojičić, dodajući da je pripremljeno 30 mesta i postoji mogućnost da se tu 700 ljudi vakciniše za sat vremena. Slobodan ulazak građana nekih susednih zemalja u Srbiju Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, preneo je portal N1 informacije iz Vlade Srbije.  Isto važi i za državljane Srbije koji se upute u ove zemlje. Od danas, kako je i ranije najavljeno, građani Severne Makedonije mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa. Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Albanije Edi Rama razgovarali su juče o ukidanju obaveznog negativnog PCR testa za ulazak državljana Albanije u Srbiju. Odluka o tome doneta je na današnjoj sednici vlade, podseća se, dok je Ambasada Srbije u Bugarskoj objavila da i građani Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa. S druge strane, Crna Gora je dozvolila ulazak u tu zemlju bez PCR testa, što važi i za građane Srbije. Međutim, građani Srbije koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (BiH, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji, piše N1.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opada broj novozaraženih koronavirusom

Izvor: Vostok.rs, 14.Jan.2021

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 11.725 osoba, od kojih je 1.881 nalaz pozitivan na koronavirus. Hospitalizovana su 5.462 pacijenta, pri čemu se na respiratorima nalazi 195 osoba. U poslednja 24 časa od ove bolesti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.