U bolnicama na jugu preminulo 5 osoba od posledica kovida, u Srbiji novozaražena 1.881 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2021, 18:32

U bolnicama na jugu preminulo 5 osoba od posledica kovida, u Srbiji novozaražena 1.881 osoba

Još 23 osobe preminule su u Srbiji u poslednja 24 sata, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja, a od toga su četvoro bili pacijenti niškog Kliničkog centra i jedan Zdravstvenog centra u Vranju. Od juče do danas testirano je 11.725 građana, a od kovida je novoobolela 1.881 osoba, što je oko 400 manje u odnosu na prethodni dana.

Iz Kliničkog centra u Nišu saopštavaju da su hospitalizovana 233 pacijenta, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od toga 177 pozitivnih na kovid, dok su 4 na respiratorima i teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 4 pacijenta, sa potvrđenim kovidom je preminulo - navode iz KC Niš.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Leskovcu trenutno su na lečenju 113 pacijenta, a 59 je pozitivno na kovid.

U Vranju, gde je u poslednja 24 sata od posledica virusa korona preminula jedna osoba, hospitalizovane su 123 osobe, a virus potvrđen kod 111 pacijenata.

Inače, od 280 uzoraka iz Pčinjskog uzoraka, 64 su pozitivna na virus, a 38 novoobolelih je iz Vranja, 11 iz Surdulice, 4 iz Bujanovca, 9 iz Vladičinog Hana i po 1 iz Preševa i Bosilegrada.

U Srbiji se trenutno u bolnicama od kovida leče 5.462 osobe, a na respiratorima je 195 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.