Srbija bira predsednika

Izvor: Deutsche Welle, 02.Apr.2017, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bira predsednika

Biračka mesta su otvorena u 7 sati i glasaće se do 20 sati. Posle toga će Srbija dobiti predsednika ili će pak birači još jednom na birališta, na Uskrs. U ovom blogu ćete naći sve aktuelnosti, analize i komentare.

7:00

Otvorena su biračka mesta – ukupno ih je 8.396. Pravo glasa ima 6.724.949 upisanih birača, ali se s pravom kaže da je ta brojka nerealna. Procenjuje se da oko milion ljudi živi i radi u inostranstvu, a van granica Srbije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << za glasanje prijavljeno svega 11.590 glasača na svega 53 biračka mesta. Neki su već glasali pa tako iz tabora Saše Jankovića tvrde da je njihov kandidat odneo ubedljivu pobedu u Londonu gde je, doduše, glasalo svega 338 ljudi.

06:43

Dobro jutro! Srbija bira predsednika u trci koju su neki proglasili pukom formalnošću gde građani samo treba da aminuju faktičko stanje i dovedu Aleksandra Vučića na Andrićev venac. Drugi pak kažu da će biti tesno, te da bi već i drugi krug bio uspeh u uslovima medijske cenzure i „faraonske kampanje" jednog kandidata.

DW sa Vama uživo prati izbore od svitanja do sitnih sati. Čekaju Vas aktuelne vesti, analize, osvrti nemačke štampe na Srbiju, kao i ekskluzivni komentari nekoliko britkih hroničara današnje Srbije: Erik Gordi, profesor na Univerzitetskom koledžu u Londonu; Jovana Gligorijević, pomoćnica glavnog urednika nedeljnika Vreme; Slaviša Lekić, novi predsednik NUNS-a; Aleksej Kišjuhas, sociolog sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

PS: DW nije ograničen izbornom ćutnjom, što naravno ne znači da će u ovom nedeljnom blogu biti „propagande", ali će itekako biti kritičkih osvrta na proteklu kampanju i pojedine kandidate. Takođe, imamo pravo da objavimo ishod glasanja u inostranstvu ili da prikažemo arhivske fotografije na kojima se vide recimo predizborni plakati.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.