Danas glasanje u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD za predsednika Srbije

Izvor: Blic, 01.Apr.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas glasanje u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD za predsednika Srbije

Birači iz Srbije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće danas, 1. aprila na izborima za predsednika Srbije.

Predsednički izbori u Srbiji biće održani u nedelju, 2. aprila, ali je Republička izborna komisija (RIK) odlučila da se u te tri zemlje glasa dan ranije, od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

U inostranstvu će se glasati na ukupno 53 biračka mesta u 32 države.

U nedelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 7.00 do 20.00 glasaće se na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Finskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj.

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija bira predsednika

Izvor: Deutsche Welle, 02.Apr.2017, 06:56

Biračka mesta su otvorena u 7 sati i glasaće se do 20 sati. Posle toga će Srbija dobiti predsednika ili će pak birači još jednom na birališta, na Uskrs. U ovom blogu ćete naći sve aktuelnosti, analize i komentare...7:00..Otvorena su biračka mesta – ukupno ih je 8.396. Pravo glasa ima 6.724.949...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.