Složne komšije - stanari niške zgrade obradovali mališane pred Uskrs

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2023, 21:52

Složne komšije - stanari niške zgrade obradovali mališane pred Uskrs

Podelom uskršnjih jaja i slatkiša najmlađim komšijama, stanari jedne zgrade u ulici Milojka Lešjanina u Nišu počeli su obeležavanje uskršnjih praznika. Složnim stanarima druženje pred praznike postala je tradicija, a kako kažu uskoro planiraju da svoja okupljanja presele u dvorište, koje uveliko sređuju.

"Često kažemo da smo pre obdanište nego zgrada"; foto: S. V. Nije prvi put da se stanari zgrade broj 65 u ulici Milojka Lešjanina okupljaju u holu pred praznike >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako bi obradovali mališane. Nakon podele novogodišnjih paketića i božićnog okupljanja, kako kaže upravnik zgrade Miloš Stefanović, mališani su sa nestrpljenjem čekali Uskrs i priliku da se ponovo druže. Ovog puta, komšije su za njih pripremile uskršnja jaja i slatkiše.

Deci smo podelili uskršnja jaja i čokoladne zeke, a tu je i posluženje koje su vredne domaćice pripremile za sve koji dođu u hol. U zgradi ima toliko mališana i svi se lepo druže, često kažemo da smo pre obdanište nego zgrada jer kod nas cveta ljubav i sve radimo iz ljubavi. Sada su došli i naši drugovi i drugarice sa strane da osete ovu atmosferu o kojoj svi pričaju. Ovakva sloga i drugarstvo se retko viđa - kaže Stefanović.

Tradicionalno druženje u holu; foto: S. V. Stanari kažu da nije uvek bilo druženja i sloge, ali su u poslednje dve godine dobro organizovani pa je atmosfera, kažu, idilična. Jovica Đorđević koji je zajedno sa unucima došao na uskršnje druženje kaže da je dogovor ključ uspeha.

Volimo kad obradujemo decu za praznike, to je prilika da se svi ispričamo i družimo i da se oni zabave. Zgrada je zajednička, mi smo toliko složni i motivisani da zajedno rešavamo probleme, ali i činimo lepe stvari jedni za druge. Ujedinjeni smo, dogovaramo se, nema svađa i zaista smo složne komšije - ističe Đorđević.

Komšije ističu da će se u narednom periodu potruditi da reše problem parkinga ispred zgrade, koji je, kažu, neuređen iako se nalaze u centru grada. Takođe, vredno rade na sređivanju dvorišta iza zgrade, gde su posadili borove, pa planiraju da svoja okupljanja iz hola, koji im postaje tesan jer ih je sve više, premeste u dvorište.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Upravnik zgrade za Uskrs obradovao mališane

Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2023, 18:28

NIŠ..U zgradi u Ulici Milojka Lešjanina 65 u Nišu svaki praznik se pretvori u dečiju radost i svaki put najmlađi stanari zgarde dobijaju poklone i druže se međusobno. Tako je bilo i sada pred Uskrs. Najradosniji praznik je doneo deci puno radosti i izmamio im osmehe. I to sa razlogom a sve zahvaljujući...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.