Izvor: Danas, 13.Apr.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skromno obeležavanje dana grada

Kragujevac - Dan grada Kragujevca - Đurđevdan, ove godine biće obeležen skromno, u skladu sa finansijskom situacijom u kojoj se nalazi budžet, saopštila je pred uskršnje praznike Informativna služba kragujevačke gradske uprave.

Ove godine, za razliku od prethodnih, dodaje se u saopštenju, umesto majskih svečanosti, proslava Đurđevdana - Dana grada biće organizovana samo u sredu 6. maja, u saradnji sa Filološko-umetničkim fakultetom. Ovogodišnji program >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << biće iznenađenje za Kragujevčane i pored dvostruko manjeg iznosa sredstava u odnosu na prethodnu godinu.

- Poređenja radi, u izbornoj 2012. godini samo za trodnevnu manifestaciju "Đurđevdan je..." potrošeno je 12,9 miliona dinara za koncerte na kojima su nastupili brojni poznati pop pevači i rok bendovi. Naredne, 2013. godine, za koncerte tokom proslave Đurđevdana, iz gradske kase izdvojeno je 9,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Ističe se potom da se javna nabavka za ugostiteljske usluge, o kojoj pišu pojedini mediji, ne odnosi na obeležavanje Dana grada, već je reč o godišnjoj nabavci vezanoj za smeštaj i ishranu zvanica iz celog sveta sa kojima grad Kragujevac gradi poslovne odnose u nameri da privuče investitore i otvori nova radna mesta.

- Radi se o ambasadorima i predstavnicima velikih svetskih kompanija, i u skladu sa zakonom, javna nabavka mora da bude sprovedena iako možda sve usluge neće biti iskorišćene. Grad Kragujevac se u svemu tome ne izdvaja od ostalih gradova u Srbiji i Evropi, ali očigledna je namera da ovakvi postupci budu tumačeni na drugačiji način - smatraju u kragujevačkoj gradskoj upravi.
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.