Izvor: RTS, 20.Maj.2021, 19:20

Ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini

U toku jučerašnjeg dana ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini. Ova kuća našla se na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje.
Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nakon tog incidenta članovi porodice ugradili su kamere na kući kako bi se osećali bezbednije, pa je kamera zabeležila ovaj napad i snimak predala kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policiji.
"Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu", ističe Kancelarija za KiM.
Naglašava se da posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni.
"Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo kamenovana kuća u Kosovskoj Vitini, na meti napadača ista porodica bila i za Vaskrs

Izvor: Danas, 20.Maj.2021

U toku jučerašnjeg dana ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, koja je na meti napadača bila i za Vaskrs, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Danas...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2021

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, koja se našla na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.