Papa drži misu, nema ko da sluša: Vatikan sablasno prazan na Cveti VIDEO

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 16:46

Papa drži misu, nema ko da sluša: Vatikan sablasno prazan na Cveti VIDEO

Verske svečanosti tokom Svete nedelje, sedmice pred katolički Uskrs, počele su danas bez prisustva javnosti zbog pandemije koronavirusa, a poglavar rimokatoličke crkve Franja drži nedeljnu misu u gotovo praznoj bazilici Svetog Petra.

U normalnim okolnostima, desetine hiljada stanovnika Rima i hodočasnika s maslinovim grančicama u rukama prisustvuju misi na otvorenom.

Međutim, ovaj put prisutan je mali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj ljudi - papini pomoćnici, nekoliko prelata, opatica, ali i laika - svi na međusobnoj udaljenosti od nekoliko metara, da bi sprečili mogućnost zaraze, prenosi Asošiejted pres.

Odeven u crvenu odoru, zamišljenog izraza lica, papa je blagoslovio pletene palme koje su držali drugi učesnici ceremonije, a potom je i sam u ruke uzeo jednu palmu, navodi agencija, podsećajući da je u Vatikanu potvrđeno sedam slučajeva koronavirusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.