Papa Franja služio misu na praznik Cveti bez prisustva vernika (VIDEO)

Izvor: Beta, 05.Apr.2020, 13:59

Papa Franja služio misu na praznik Cveti bez prisustva vernika (VIDEO)

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja danas je na praznik Cveti služio misu bez prisustva vernika, pošto je tradicionalna ceremonija na Trgu Svetog Petra otkazana zbog pandemije novog korona virusa.U normalnim uslovima, desetine hiljada Rimljana, turista i hodočasnika, sa grančicama masline ili listovima palme u rukama, dolaze na Cveti na Trg Svetog Petra, gde papa služi misu na otvorenom.Umesto toga, papa Franja je danas predvodio ceremoniju unutar Bazilike Svetog Petra, koja je izgledala još veća nego inače jer je bila prazna.Uz papine pomoćnike, na misi je bilo i nekoliko biskupa i časnih sestara, koji su sedeli u prvim klupama na odstojanju od po nekoliko metara kako bi smanjili rizik od zaraze korona virusom.Cveti su praznik kojim počinje Sveta nedelja, uoči Uskrsa koji katolici ove godine slave 12. aprila.Vatikan je ranije najavio da će sve uskršnje ceremonije biti održane bez prisustva vernika, u skladu s vanrednim merama uvedenim radi suzbijanja pandemije.Zaraza korona virusom potvrdjena je u Vatikanu kod sedam osoba.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa Franja služio misu na praznik Cveti bez prisustva vernika

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2020

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja danas je na praznik Cveti služio misu bez prisustva vernika, pošto je tradicionalna ceremonija na Trgu Svetog Petra otkazana zbog pandemije novog koronavirusa...U normalnim uslovima, desetine hiljada Rimljana, turista i hodočasnika, sa grančicama masline ili listovima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Misa u praznoj bazilici

Izvor: Danas, 05.Apr.2020

Papa Franja započeo je prvu od nekoliko ceremonija u okviru Velike nedelje koje će ove godine biti održane bez prisustva javnosti zbog pandemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

NEPOKOLEBLJIVA VERA I U NAJTEŽIM TRENUCIMA: Ovako su u italijanskim bolnicama obeležili Cveti (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 11:36

Papa Franja je juče, po prvi put, održao misu bez prisustva vernika...Cveti, dan kada je Isus Hrist ušao u Jerusalim se u celom svetu obeležavaju velikim svečanostima. To je početak poslednje nedelje pred najveći hrišćanski praznik - Vaskrs. Jevanđelisti beleže da je Hrist na kapijama Jerusalima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.