Opasnosti s kojima se možemo suočiti kada preteramo s hranom tokom praznika

Izvor: eKlinika.rs, 29.Mar.2024, 09:45

Opasnosti s kojima se možemo suočiti kada preteramo s hranom tokom praznika

Hrana koja se konzumira u vreme slavskih i prazničnih trpeza, ali i van njih je vrlo često izuzetno kalorična (masna i jaka), tj. izrazito teška za varenje. Na našoj trpezi vekovima je dominirala hrana puna celuloze, a treba naglasiti da naš digestivni sistem nema mogućnost varenja takve hrane svakodnevno.
Bliže nam se Uskrs i Prvi maj, a praznici su vreme koje se provodi sa porodicom i istovremeno prilika za prijatno druženje sa prijateljima. Tradicionalno, bogata trpeza predstavlja gotovo nezaobilazni sastavni deo prazničnih gozbi, a sa unosom hrane i konzumacijom alkoholnih pića se često preteruje, što ima za posledicu osećaj otežanog...
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.