Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021, 19:58

Ne jedite luk uz ćevape, mleveno meso je sumnjivo, a ugostitelji sole da bi se više popilo

Stižu lepi dani, a za njima i uskršnji i prvomajski praznici koje tradicionalno provodimo u prirodi, uz nezaobilazni roštilj. Ono što redovno unosi zabunu i pomalo kvari ugođaj su priče o opasnostima crvenog i mlevenog mesa i njegovoj neadekvatnoj i nezdravoj termičkoj obradi.
Gastroenterolog Vojislav Perišić gostujući na Tv Prvoj pričao je šta je najštetnije u roštilju i kako marinada može da neutrališe štetne materije.
“Raspitivao sam se kod jednog svog pacijenta, on snabdeva restorane. Pitao sam, kako oni prave roštiljsko meso? Kaže on meni, prvo je važan odabir mesa koje će biti doneto. Onda se meso samelje, pa se izmesi sa antioksidantnim koktelom ulja. Stavi se maslinovo ulje, origano i...
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Prvi maj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.