Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 09:21

ĆEVAPI S LUKOM ODLAZE U PROŠLOST: Gastroenterolog razbija sve mitove o najpopularnijem srpskom jelu

ĆEVAPI S LUKOM ODLAZE U PROŠLOST: Gastroenterolog razbija sve mitove o najpopularnijem srpskom jelu

Gastroenterolog Perišić preporučuje da se uz ćevape jedu salate i samo mladi luk
Profesor doktor Vojislav Perišić, gastroenterolog, objasnio je šta je najštetnije u roštilju i kako marinada može da neutrališe štetne sastojke.
- Raspitivao sam se kod jednog svog pacijenta, on snabdeva restorane. Pitao sam, kako oni prave roštiljsko meso? Kaže on meni, prvo je važan odabir mesa koje će biti doneto. Onda se meso samelje, pa se izmesi sa antioksidantnim koktelom ulja. Stavi se maslinovo ulje, origano i malo senfa. Onda se to umesi, pa stoji 8-10 sati u frižideru - objasnio je on.
- Natapanje tim uljem ima jako antioksidativno dejstvo. Pa kad na red dođe termička obrada, crveno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






 Povezane vesti

Ne jedite luk uz ćevape, mleveno meso je sumnjivo, a ugostitelji sole da bi se više popilo

Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021

Stižu lepi dani, a za njima i uskršnji i prvomajski praznici koje tradicionalno provodimo u prirodi, uz nezaobilazni roštilj. Ono što redovno unosi zabunu i pomalo kvari ugođaj su priče o opasnostima crvenog i mlevenog mesa i njegovoj neadekvatnoj i nezdravoj termičkoj obradi.. Gastroenterolog...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.