Kurti čestitao Vaskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: B92, 02.Maj.2021, 15:55

Kurti čestitao Vaskrs pravoslavnim vernicima

Aljbin Kurti čestitao je danas Uskrs pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji.

"Danas pravoslavni vernici, a među njima i naši sunarodnici, slave Uskrs. Želim im srećan Uskrs", napisao je Kurti na svom Fejsbuk profilu.

Kako je dodao, svake godine, u proleće, tokom dva milenijuma, vernici s ljubavlju i uverenjem proglašavaju da žrtva trijumfuje nad sebičnošću, da velikodušnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadvladava tugu, da svetlost nadvlada mrak, da život trijumfuje nad smrću.

"Neka trijumf bude i među nama. Ova poruka poziva na rad, samopožrtvovanje i disciplinu", napisao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Čestitku povodom Uskrsa, kosovski premijer je završio citatom osnivača albanske pravoslavne crkve Teofana Stilijana Nolija.

"Sa ljubavlju jedni prema drugima, prema našoj domovini i našem jeziku", poručio je Kurti, koji je objavio i fotografiju ofarbanih jaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.