KATANAC NA VRATA ZA USKRS SVE DO UTORKA: Detaljan plan rada pekara, marketa, pošti - a evo i ko će ipak raditi i da li će se plaćati PARKING

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 08:21

KATANAC NA VRATA ZA USKRS SVE DO UTORKA: Detaljan plan rada pekara, marketa, pošti - a evo i ko će ipak raditi i da li će se plaćati PARKING

Sve što treba da završite u bankama, poštama, na državnim, gradskim ili opštinskim šalterima, uradite danas, jer će većina zaposlenih u ovim ustanovama ponovo na svom radnom mestu biti tek u utorak 18. aprila.

Bliži se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, koji se ove godine slavi 16. aprila. I dok će neko odmarati tek dan ili dva, većina će dobiti produženi četvorodnevni vikend. Po zakonu, neradni dani za Vaskrs ove godine su petak 14, subota 15, nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16. i ponedeljak 17. april.

Međutim, četiri slobodna dana mahom će spojiti samo oni zaposleni u državnim firmama, javnoj upravi, bankama, poštama, vrtićima, školama... Oni koji rade kod privatnika moraće da se zadovolje sa slobodnim vikendom. Ili manje.

U svakom slučaju, sve što treba da završite u bankama, poštama, na državnim, gradskim ili opštinskim šalterima, uradite danas, jer će većina zaposlenih u ovim ustanovama ponovo na svom radnom mestu biti tek u utorak 18. aprila.

Manje ili veće prodavnice će mahom na Veliki petak biti otvorene, ali sa skraćenim radnim vremenom do 18 časova. U subotu će skoro sve raditi uobičajeno, ali će zato za Uskrs sve skoro do jedne biti zatvorene. Od ponedeljka sve se, međutim, vraća u normalu iako je zvanično i 17. april neradni dan. Isto važi i za tržne centre, ali će izuzetak biti bioskopi u tržnim centrima koji će raditi uobičajeno.

Privatne prodavnice mogu da rade i 24 sata dnevno, ali i da budu zatvorene.

Ipak, oni iskusniji znaju da se na sam praznik stvaraju "kilometarski redovi", te da je mnogo bolje uobičajenu kupovinu odraditi ranije. Baš kao i odlazak na pijacu jer će u petak prodavci moći da se prebroje na prste jedne ruke.

Tržni centri radiće 14. aprila do 18.00. U subotu, 15. aprila, imaće redovno radno vreme, a u nedelju će svi tržni centri biti zatvoreni (osim bioskopa u tržnim centrima – koji rade). Od ponedeljka, 17. aprila, radiće redovno.

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP „Beogradske pijace“, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila 2023, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19.00.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, u nedelju, 16. aprila, osim sledećih pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi u periodu od 6.00 do 14.00.

Pijaca "OTC" - Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8.00 do 16.00, dok će na Uskrs, 16. aprila, i u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, u nedelju 16. aprila, radiće od 00 do 24 časa, dok će parking na pijaci "Dušanovac" raditi od 7.00 do 15.00.

One po pravilu za praznike imaju najšarenije radno vreme, a sve zavisi od samog gazde. Realno je da na Veliki petak sve imaju skraćeno radno vreme, neke do podneva, neke do 16 ili 17 časova. Većina njih će primati mušterije u subotu, ali će zato na Uskrs biti sve zatvorene. Ponedeljak će opet zavisiti od procene vlasnika.

Većina državnih apoteka će od petka do ponedeljka biti zatvorene, ili će na Veliki petak i u ponedeljak raditi skraćeno. Međutim, dežurne apoteke radiće 24 sata na dan, baš kao i mnoge privatne apotekarske ustanove.

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika…

Sveti Sava, Nemanjina 2 (6643-170)

"Prvi maj", Kralja Milana 9 (3241-349)

"Bogdan Vujošević", Bulevar maršala Tolbuhina 30 (2601-887)

"Zemun", Glavna 34 (2618-582)

"Gornji grad"; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac (8129-611)

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Tokom uskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila 2023. godine, radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 82 pošte u celoj zemlji, saopšteno je iz JP Pošte Srbije.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno –non-stop.

U petak i subotu 14-15. aprila i ponedeljak 17. aprila, radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u „Univereksport“ objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru i Zrenjaninu.

Dežuraće i druge pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima. Na Vaskrs, u nedelju 16. aprila, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, za vreme uskršnjih praznika biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tako će se u petak, 14. aprila, primenjivati red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju.

JKP „Parking servis“ tokom uskršnjeg praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada i to od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila 2023. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Naplata i kontrola parkiranja počinje posle uskršnjeg praznika od utorka, 18. aprila 2023.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.