Janukovič odbio crkvu: Nema milosti za Timošenkovu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič odbio crkvu: Nema milosti za Timošenkovu

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič odbio je molbu većine crkava da povodom praznika Uskrsa pokaže milost i amnestira bivšu premijerku Juliju Timošenko, javila je Verska informativna agencija (VIA).

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko  

 

"Pomilovanje Julije Vladimirovne Timošenko predstavljalo bi pred Bogom izraz dobrog dela", poručili su velikodostojnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Molbu su potpisali najviši predstavnici dveju od tri pravoslavne crkve, kao i grkokatolici, katolici, baptisti i pentekostalci. Izostala je pravoslavna crkva koja je u jedinstvu sa Moskvom. Crkve su sličan apel uputile Janukoviču i prošlog Uskrsa.

 

Julija Vladimirovna Timošenko (52), koja je po obrazovanju ekonomista, bila je premijerka Ukrajine u periodu od 2007. do 2010. godine.

 

Osuđena je na sedam godina zatvora 11. oktobra 2011. zbog sklapanja navodno nepovoljnog ugovora o isporuci sibirskog gasa Ukrajini. Kao premijerka, za svoj rad "na dobro Ukrajine", primila je priznanja Carigradske i Jerusalimske patrijaršije i Vatikana. Radila je na prevazilaženju dubokih međupravoslavnih i međuhrišćanskih podele u zemlji.

 

Odnos ukrajinskih vlasti prema vođi "narandžaste revolucije" 2004. postao je prepreka u odnosima između Kijeva i Evropske unije. Pre pet dana, Evropski sud za ljudska prava presudio da je hapšenje Timošenko bilo "proizvoljno i nezakonito".
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janukovič odbio molbu za Timošenko

Izvor: Danas, 05.Maj.2013

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič odbio je juče molbu većine crkava da povodom praznika Uskrsa pokaže milost i amnestira bivšu premijerku Juliju Timošenko, javila je Verska informativna agencija (VIA). „Pomilovanje Julije Vladimirovne Timošenko predstavljalo bi pred Bogom izraz dobrog dela“,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.