Čestitke za Uskrs

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke za Uskrs

Građanima koji Uskrs slave 5. aprila gradonačelnik Beograda i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju čestitali praznik.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i vernicima koji taj praznik slave u nedelju 5. aprila.
"U doba velikih izazova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i iskušenja, najveći hrišćanski praznik nas podseća na važnost tolerancije, dobrote, vere i mira. Podseća nas i na važnost porodice kao osnove zdravog društva i zato vam želim da ovaj dan provedete okruženi svojim najmilijima, u duhu ljubavi i praštanja", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.
I direktor vladine Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je praznik sveštenstvu i vernicima rimokatoličke veroispovesti.
"Posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs - Mir Vaskrsloga sa svima nama", istakao je Đurić.
Hristovo vaskrsnuće simbolizuje pobedu života nad smrću, dobra nad zlom i pobedu istine nad neistinom. Neka nam u tom duhu Uskrs pokaže put praštanja i neka nas podstakne na činjenje dobrih dela, na međusobnu toleranciju, ljubav i razumevanje, što su univerzalne vrednosti hrišćnstva, naveo je Đurić u čestitki.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali čestitao Uskrs

Izvor: Akter, 04.Apr.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, kao i svim vernicima koji ovaj hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru..U doba velikih izazova i iskušenja, ovaj najveći hrišćanski praznik nas podseća...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.