Zbrisani sa lica zemlje: Kao da su nas upravo bombardovali FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 21:54

Zbrisani sa lica zemlje: "Kao da su nas upravo bombardovali" FOTO/VIDEO

Najmanje šest osoba je poginulo, a gotovo 50.000 je raseljeno nakon što je ciklon Batsirai s obilnom kišom i vetrom pogodio Madagaskar.

Batsirai, druga velika oluja koja je pogodila Madagaskar u poslednje dve nedelje, zahvatila je istočnu obalu, tačnije područje udaljeno 530 kilometara od glavnog grada Antananariva, s udarima od 235 km/h i visokim talasima koji su pogodili obalna područja, prenosi BBC.

Navodno su cela sela gotovo potpuno uništena, a nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meteorološka služba izvestila je da je ciklon sada oslabio.

Poslednja dva dana stanovnicima je nestalo struje, a poremetilo se i vodosnabdevanje. Jedan je stanovnik rekao za Rojters da su školama i crkvama koje je trebalo koristiti kao centre za evakuaciju uništeni krovovi.

"Kao da su nas upravo bombardovali. Grad Nosy Varika je gotovo 95% uništen. Vetar je na kućama otkinuo krovove. Drvene kolibe su, uglavnom, uništene", rekao je savetnik potpredsednika Senata Vili Raharijaona za Rojters.

Ministarka ekologije Vahinala Raharinirina rekla je za BBC da su mnoga sela gotovo potpuno nestala, a neka je odnela oluja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.