Zbog dojave o bombi evakuisana Skupštine Crne Gore, sudovi...

Izvor: VOA, 08.Jun.2023, 13:54

Zbog dojave o bombi evakuisana Skupštine Crne Gore, sudovi...

Zgrada Skupštine Crne Gore evakuisana je u četvrtak ujutru zbog dojave o postavljenoj bombi, a dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su i u nekoliko škola u više crnogorskih gradova, saopšteno je iz Uprave policije. "Policija je obaviještena o dojavama o bombama u nekoliko škola u Crnoj Gori, ali i u zgradi Skupštine koja je evakuisana. U skladu sa utvrđenim procedurama Uprava policije preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz Uprave policije na Tviteru. Zbog dojava o bombi evakuisane su i zgrade sudova Apelacionog, Višeg i Vrhovnog suda i Glavnog grada, prenose crnogorski mediji. Crnogorske institucije, uključujući i obrazovne, više puta su posljednih mjeseci evakuisane zbog dojava o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim. Prosvjetne vlasti u Crnoj Gori su u decembru prošle godine obustavile redovnu, a uvele onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je skoro stotinu crnogorskih škola dobilo prijeteći mejl o postavljenim bombama. Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dojava o bombi u skupštini Crne Gore

Izvor: VOA, 08.Jun.2023

Zgrada Skupštine Crne Gore evakuisana je u četvrtak ujutru zbog dojave o postavljenoj bombi, a takve dojave su primile škole u više gradova.

Nastavak na VOA...

Opet drama u Crnoj Gori: Nove dojave o bombama u školama

Izvor: B92, 09.Jun.2023, 08:33

Podgorica -- Više crnogorskih škola i vrtića i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama, a kako saznaje portal RTCG, pretnje su opet stigle putem mejlova...Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za izborne predmete...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.