Za koga ćete glasati u nedelju?

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Apr.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za koga ćete glasati u nedelju?

Omladinski O radio Radio televizije Vojvodine učestvovaće u nedelju 24. aprila u finalu međunarodnog takmičenja radio stanica Radio battle o kome je naš portal ranije izveštavao. Ovogodišnje finale održava se u Firenci, a protvnik O radiju biće slovenački radio Val 202.
 
Finale iz Firence direktno će biti prenošeno na sajtu O radija, u nedelju 24. aprila od 20 do 21 sat. Obe radio stanice će tokom tih sat vremena emitovati muziku iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << svoje zemlje, a cilj je da publika širom Evrope sluša program i putem Tvitera glasa za onoga ko im se više dopada. I ovoga puta hashtag za Srbiju je #radiobattleRS, dok je za Sloveniju #radiobattleSI.
 
Radio battle je takmičenje u kome se predstavlja po jedna radio stanica iz svake od zemalja učesnica. Ove godine je u toj borbi učestvovalo ukupno 16 zemalja (15 evropskih i Australija). Takmičenje se odvija po kup sistemu, tako što se dve stanice u međusobnom direktnom okršaju bore da osvoje što više glasova publike. Glasa se putem društvene mreže Tviter, a svaka od stanica koje učestvuju u takmičenju ima svoj odgovarajući hashtag, tzv. tarabu, sa oznakama države iz koje dolazi . Hashtag za Oradio je #radiobattleRS.
 
Ovo takmičenje pokrenula je prošle godine italijanska radio stanica RAI Radio 2, članica italijanskog javnog servisa.
 
Novosadski „omladinci“ su se u finale plasirali praktično bez borbe, s obzirom na to da su njihovi protivnici iz jermenskog Armradija odlučili da zbog oružanih sukoba koji su se u to vreme vodili u oblasti Nagorno Karabah ne učestvuju u polufinalu Radio bitke. Sa druge strane, Slovenija je u finale prošla pobedom upravo nad Letonijom, koja tako neće dobiti priliku da u Firenci odbrani prošlogodišnju titulu.
 
U prvom kolu, polovinom januara, Oradio je u direktnoj borbi osvojio više glasova od nemačke radio stanice WDR Funkhouse Europa, dok je u četvrtfinalu 6. marta bio bolji od domaćina ovog takmičenja, italijanskog RAI Radio 2.
 
Da bi navijači pomogli O radiju da pobedi, potrebno je da uz svaki tvit koji pošalju u tih sat vremena dodaju #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit. Najveći ukupni broj tvitova i retvitova donosi pobedu. Računaju se samo oni tvitovi koje objavite u periodu između 20 i 21h. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova. Sadržina tvitova nije važna sve dok sadrže hešteg #radiobattleRS.
 

 
O radio će u petak 22. aprila u beogradskom klubu Zaokret (Cetinjska 15) organizovati okupljanje domaćih tviteraša i ispraćaj u Firencu Sofije Balać i Vukašina Kartalovića, našeg voditeljskog para. Tweetup će početi u 18 časova i ulaz je slobodan, a za tu priliku tvitovaće se sa specijalnim hashtagom #pObeda. Kao i do sada, okupljanje novosadskih tviteraša i glasanje za O radio u vreme finala Radio bitke biće u novosadskom blues pabu Kriva Marta, u nedelju od 19 časova.
 
Autor: Pavle Radanović
Foto naslovna: wordsontheinternet.org
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.