Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2022, 21:00

Virdžinija umrla u najgorim mukama od „napuknuća bešike“, Holivud 100 godina čuva mračnu tajnu

Holivud još uvek pamti glumca i komičara, Roska Arbakla poznatijeg kao Feti (Debeljko). Njegov specifični humor obeležio je početak dvadesetih godina prošlog veka.
Jedno vreme bio je mentor Čarlija Čaplina, dok je takođe otkrio velika glumačka imena. Velikim angažovanjima došao je do najplaćenijeg glumca na planeti, 1921. godine.
Born Today, Mar 24, in 1887, Roscoe "Fatty" Arbuckle: A good laugh…is the most worthwhile thing in life. #classicmovies pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << twitter.com/GdtG1rExni
— Classic Movie Hub (@ClassicMovieHub) March 24, 2019

Roskovo poznanstvo sa tada atraktivnom manekenkom, Virdžinijom Rejp koštalo ga je ugleda. Virdžinijin život nije bio tako bezbrižan i lep, a nedostatak sreće zauvek ju je pratio.
Fatalna Roskova žurka Rođena je kao vanbračno dete, koje je otac odbacio, dok joj je majka preminula kad je imala samo 11 godina. Zatim se preselila kod bake, te su počeli njeni brodolomi.
Pre 16. godine čak dva puta je abortirala, a nešto kasnije rodila je vanbračno dete koje je dala na usvajanje. Međutim, počela je uspešno da gradi svoju karijeru, te je kao glumica zaigrala u nekoliko uspešnih filmova. Uloge su počele da se niču, a započela je i vezu s producentom Henrijem Lermanom, koji joj je značajno pomogao u karijeri.
Rosko Arbakl i Virdžinija Rejp upoznali su se na snimanju filma „Njegova bračna noć“, a ključni susret dogodio se petog septembra 1921. godine, kada je najpoznatiji komičar na svetu organizovao žurku u sobi br. 1219 hotela St. Francis u San Francisku. Žurka je bila prepuna slavnih lepotica, među kojim se našla i mlada manekenka i glumica Virdžinija Rejp.
Virginia Rappe, circa 1920. Often dismissed as another pretty face in early Hollywood, she was also a talented and respected designer. pic.twitter.com/aqIFfMZLkO
— YouMust RememberThis (@RememberThisPod) July 21, 2018

Međutim, stvar je krenula po zlu kada joj je u jednom trenutku večeri pozlilo. Hitno je pozvan hotelski lekar, koji je utvrdio da se tridesetogodišnjakinja otrovala alkoholom, propisao joj morfijum kako bi se rešila bolova i preporučio joj da leži kod kuće.
Klupko se odmotava Ipak, dva dana kasnije, Virdžinija je hospitalizovana usled pogoršanja stanja. Tada je klupko počelo da se odmotava. Njena prijateljica Bambina Mod Delmont rekla je lekarima da je Arbakl silovao Rejpovu.
Virdžinija je detaljno pregledana, a u izveštaju nema detalja koji ukazuju na silovanje. Manekenka i glumica preminula je nakon dva dana, a autopsija je pokazala da je uzrok smrti komplikacija izazvana napuknućem bešike.
Njena smrt pokrenula je brojne spekulacije, od toga da je preminula usled posledica nelegalnog abortusa do toga da je za sve kriv alkohol.
Rosko Arbakl uhapšen je ubrzo zbog ubistva, a pušten je da se brani slobode nakon što je tri nedelje kasnije platio kauciju. Usledila su medijska histerija, senzacionalistički naslovi, šokantne naslovne strane i bes američke javnosti koja je bila oštro podeljena na one koji veruju da je Arbakl nevin i na one koji su tražili najoštriju kaznu i nazivali ga monstrumom.
Međutim, nakon trećeg suđenja, Arbakl je proglašen nevinim, ali ipak nikad više nije mogao povratiti staru slavu i reputaciju koja mu je zauvek srušena.
Virdžinijina smrt zauvek je ostala misterija i jedan od najpotresnijih događaja koji je potresao Holivud.
Izvor: stil.kurir.rs
15 žena ga optužilo za silovanje: „Mučio me i govorio da ne siluje mene već moje nesvesno telo“

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.