Izvor: Blic, 25.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikipedija i Tviter u nastavnom planu britanskih đaka

Đaci britanskih osnovnih škola mogli bi da budu pošteđeni nekih časova istorije, ali će morati da savlađu korišćenje interneta i sajtova poput društvenog sajta Tviter (Twitter) ili on-lajn enciklopedije Vikipedija (Wikipedia).

Prema planu reforme školstva o kojem danas piše "Gardijan", predviđeni su časovi na kojima će đaci naučiti kako da koriste internet, blogove, podkast i razne sajtove. S druge strane, časovi o viktorijanskom periodu ili Drugom svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ratu postali bi izborni predmeti.

Ministar prosvete Džim Najt izjavio je, međutim, da izveštaj, koji tek treba da bude predstavljen javnosti, još nije završen.

"Ono što je sigurno, to je da sarađujemo sa stručnjacima kako bismo proširili plan nastave kao što su to od nas tražili nastavnici. Ali britanska istorija ima, i uvek će imati, ključno mesto u nastavi", dodao je Najt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.